Winkelmand

E-mail: info@floremo.nl

Gratis verzending boven €30

Veelgestelde vragen

We zijn er voor je.

Veelgestelde vragen over

Over Floremo

Vlooien kunnen ernstige schade toebrengen aan de gezondheid van een hond. Een van de nuttigste elementen in de strijd tegen vlooien en hun beten is een vlooienband – u hebt er een nodig die zo doeltreffend mogelijk is! Vlooienbanden beschermen de hond tegen deze externe parasieten, en veel modellen zijn ook effectief tegen teken, luizen en muggen. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en hebben een beperkte werkingsduur, van drie tot acht maanden, afhankelijk van het type halsband. Let, voordat u een vlooienband voor uw hond koopt, op de samenstelling en formulering om een zo natuurlijk mogelijke te kiezen. De grootte, het aantal weken of maanden dat de halsband uw hond beschermt en tegen welke insecten hij beschermt, zijn ook belangrijke aspecten.
De werking van de vlooienbanden bestaat uit natuurlijke oliën die de parasieten afweren en die op elke halsband worden aangebracht. Deze stof komt in kleine concentraties vrij en verspreidt zich geleidelijk over de hele hond, van kop tot staart. Het enige wat je moet doen is de halsband omdoen. De halsband is one size fits all en kan worden aangepast aan de omtrek van de nek van uw huisdier via de sleuven in de halsband. Het moet los genoeg zijn om twee van uw vingers tussen de nek en de halsband te steken, zodat de hond zich comfortabel voelt en niets merkt. Als hij eenmaal om is en u ziet dat uw hond niet protesteert, wordt de rest van de halsband afgeknipt.
Hieronder staan de belangrijkste factoren die u helpen de juiste vlooienband te kiezen: Samenstelling De samenstelling van het afweermiddel in vlooienbanden voor honden is zeer belangrijk. Sommige honden hebben een intolerantie voor de meest gebruikelijke antivlooienmiddelen en het is raadzaam natuurlijke en niet-giftige producten te kiezen. Floremo is vooral gericht op een 100% natuurlijke samenstelling. Duur Er zij op gewezen dat de duur van de doeltreffendheid afhangt van elke vlooienband en elk merk. Dit hangt af van de actieve bestanddelen en de snelheid waarmee ze aan de vacht van het dier worden afgegeven. Floremo vlooienbanden gaan tot 8 maanden mee en blijven een gestage afgifte geven. Maat Floremo vlooienbanden zijn gemakkelijk verstelbaar en u hoeft de band alleen door te knippen als deze op de gewenste maat is ingesteld. De grootte van elke vlooienband staat op de verpakking vermeld. Bescherming Floremo vlooienbanden zijn multifunctioneel en beschermen niet alleen tegen vlooien en teken. Zoals we al hebben gezien, beschermen de vlooienbanden ook tegen muggen om de verspreiding van leishmaniasis te voorkomen. Waterdicht Het is belangrijk dat de vlooienband waterdicht en waterafstotend is! Uw hond moet zijn normale activiteiten kunnen voortzetten en een normaal leven kunnen leiden met zijn halsband om, baden, zwemmen of wandelen in de regen. Het waterdichte ontwerp zorgt ervoor dat de vlooienband effectief blijft, zelfs als hij nat is.
Een dierenarts kan u altijd het beste adviseren wanneer uw hond een vlooienband kan dragen. Sommige fabrikanten waarschuwen tegen het gebruik ervan bij pups jonger dan zes of zelfs acht weken. Ze worden ook niet aanbevolen voor honden van zeer kleine rassen of met een zwakke gezondheid. De belangrijkste reden hiervoor is dat de hond tijdens het spelen de halsband zou kunnen scheuren of bijten en het gif zou kunnen inslikken. Puppy’s jonger dan acht weken hebben een onvolgroeid immuunsysteem en zijn nog niet in staat de giftige stoffen in deze producten te bestrijden. Daarom is het het beste om alle mogelijke risico’s te vermijden. Wij adviseren daarom de Floremo vlooienband pas te gebruiken als uw pup 4 weken of ouder is. Niet omdat het schadelijk is, maar alleen als preventieve maatregel. Laat uw pup eerst herstellen en besluit dan een vlooienband om te doen.
De duur van de doeltreffendheid van vlooienbanden voor honden hangt af van het model en het merk. Het duurt langer dan bij andere antiparasitica zoals tabletten of pipetten. Floremo vlooienbanden bieden tot acht maanden bescherming. In het algemeen wordt aanbevolen de vlooienband ten minste tweemaal per jaar te vervangen.
De Floremo halsband is effectief na 24 uur.
Over het algemeen wordt aanbevolen de vlooienband ten minste tweemaal per jaar te vervangen. Floremo vlooienbanden geven de natuurlijke oliën tot acht maanden effectief af.
De werkzame bestanddelen van de halsband zijn in de halsband zelf verwerkt en zitten dus niet aan de hele buitenkant. Toch moet u proberen te voorkomen dat uw hond erop kauwt. Het gebeurt niet vaak, maar als uw hond de halsband inslikt, kan hij lichte maagdarmproblemen krijgen (zachte ontlasting). Let erop dat de kraag niet te los zit!
De halsband is voorzien van een veiligheidsslot. Het werkt met een slot dat zichzelf losmaakt als uw hond is vastgebonden. De kleine halsband heeft een dubbele veiligheidsfunctie. Het werkt niet alleen met het slot, maar het breekt ook in tweeën op een bepaald zwak punt wanneer een bepaalde kracht wordt uitgeoefend. Als er sterke druk op de halsband wordt uitgeoefend, breekt hij automatisch.
De Floremo hondenhalsband is waterdicht en hoeft niet verwijderd te worden als uw hond gaat zwemmen of in bad gaat. De actieve bestanddelen zitten in de halsband en komen niet in het water terecht als uw hond gaat zwemmen. De ingrediënten verspreiden zich door de vette laag van de huid en vacht van uw hond. Zelfs als de vette laag tijdens het wassen gedeeltelijk wordt verwijderd, zorgt de kraag ervoor dat de actieve bestanddelen snel worden herverdeeld. Vermijd langdurig en hevig contact met water en shampoo, omdat dit de werkingsduur verkort. Uit studies blijkt dat onderdompeling in water of maandelijks wassen met shampoo de acht maanden durende werkzaamheid tegen teken niet significant verkort na herverdeling van de werkzame bestanddelen in de vacht, terwijl de werkzaamheid tegen vlooien vanaf de vijfde maand geleidelijk afneemt.
Mijn vlooienband zit niet goed vast omdat de gesp niet goed zit!  Neem dan even contact op met onze klantenservice en we gaan dan meteen aan de slag en kijken wat we voor u kunnen doen. Bewijs in de vorm van een foto of video is vereist. Wij kunnen dit doorgeven aan de afdeling innovatie en ontwikkeling en dit materiaal zal ook worden doorgegeven aan de leverancier. 

Verzending en retourzendingen

De gemiddelde levertijd is 1-3 werkdagen. LET OP: Door de druk van de verzendbedrijven kunnen er vertragingen in de levering optreden. Heeft u uw bestelling na 3 dagen nog niet ontvangen? Neem onmiddellijk contact met ons op zodat we een redelijke oplossing kunnen vinden. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.
In 99% van de gevallen worden bestellingen binnen de verwachte levertijd geleverd. Helaas kan het soms gebeuren dat een bestelling vertraging oploopt. Heeft u uw bestelling 2/3 dagen na de verwachte levertijd nog niet ontvangen? Neem contact met ons op. (info@Floremo.nl)
OEPS! Er ging iets mis tijdens het orderpicken! Neem contact op met onze klantenservice, die van maandag tot zaterdag bereikbaar is! Zij zullen ervoor zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.
Ja, u kunt elke bestelling binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. Het artikel mag niet gebruikt zijn en geen tekenen van slijtage vertonen. Het moet nog steeds verkocht worden.
Als u niet tevreden bent met uw bestelling, kunt u deze binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. De producten moeten in hun oorspronkelijke staat en met alle labels en etiketten eraan worden teruggestuurd. Het product mag geen gebruikssporen vertonen. Vraag uw retourformulier aan via onze klantenservice: info@floremo.nl Een retourzending moet altijd vergezeld gaan van een track & trace code. De verzender is altijd verantwoordelijk voor de verzending. Zodra wij de geretourneerde artikelen hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op uw rekening wordt bijgeschreven. Klik hier voor het retour en teruggavebeleid.
Vanaf het moment dat uw pakket bij het postorderbedrijf is aangekomen, is de track-and-trace informatie beschikbaar. Houd er rekening mee dat er vertragingen kunnen optreden vanwege de veiligheid van de bezorger. Neem dan contact op met onze klantenservice, die u graag zal helpen.
Gratis Verzending

Bestellingen boven €30

Niet goed? Geld terug!

Retour- en omruilgarantie

Nederlandse klantenservice

Altijd snel geholpen

Veilig betalen met

iDeal / Bancontact